Kentucky Derby koşucusu Smile Happy emekliye ayrıldı

Kentucky Derby koşucusu Smile Happy emekliye ayrıldı ve Secretariat Center aracılığıyla sahiplendirilmek üzere sunuldu. Birden fazla Grade 2 galibi olan bu safkan, yarış pistinde 1 milyon dolardan fazla kazanç elde etti.



Smile Happy (Runhappy), 5 Mayıs 2023'te Churchill Downs'da yapılan Alysheba (G2) yarışını kazandı. Jokey Brian Hernandez yönetiminde, antrenör Kenny McPeek ve sahibi Lucky Seven Stable için büyük bir başarı elde etti.

2022 Kentucky Derby'de yarışan Smile Happy, dört sezonda 12 startta dört galibiyet elde ederek 1.060.580 $ kazandı. Sahibi Lucky Seven Stable ve antrenörü Kenny McPeek, bu başarıdan gurur duydu.

2020 yılında Fasig-Tipton Seçkin Yılkı Tanıtımı'nda Mackin ailesinin Lucky Seven Stable'ı tarafından 185.000 $'a satın alındıktan sonra, Smile Happy ertesi yıl ilk iki startını kazandı. Keeneland'ın Sonbahar Müsabakaları'ndaki ilk yarışını 5 1/2 boy farkla kazandı ve ardından Churchill Downs'da yapılan Grade 2 Kentucky Jockey Club Stakes'te 3 1/4 boy farkla galip gelerek iki yaşlı sezonunu tamamladı.

Smile Happy, bir sonraki baharda G2 Risen Star Stakes ve G1 Blue Grass Stakes'te ikinci olarak Kentucky Derby'ye katılma hakkı kazandı.

Kentucky Derby'de, Smile Happy, jokey Corey Lanerie yönetiminde grubun ortasında sıkışık bir pozisyonda yarıştı ve bitiş çizgisine yaklaşıldığında iyi bir pozisyona yerleşmişti, ancak yarışın sonunda hızını kaybederek sekizinci sırada tamamladı.

Smile Happy, Derby'den sonra yaşadığı bir kemik zedelenmesi nedeniyle 3 yaşındaki sezonunun geri kalanında yarışmadı.

Şimdi, Lexington, Kentucky'deki Secretariat Center aracılığıyla sahiplendirilmek üzere hazır durumda.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski