Ali Doğan Ünlü Koşusu'nda Alihan Zafer Taç Giydi!


Ali Doğan Ünlü Koşusu'nda Alihan Zafer Taç Giydi!

Eski Başkanlarımızdan merhum Ali Doğan Ünlü anısına düzenlenen G3 Ali Doğan Ünlü Koşusu 21 Nisan Pazar günü Veliefendi Hipodromu'nda nefes kesici bir mücadeleye sahne oldu. 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus 1400 metre sentetik pist koşusunda atlar kıyasıya yarıştı.

Heyecanın doruk noktasına ulaştığı yarışta, jokeyi Akın Sözen ile start alan Ali Selimoğlu'nun sahibi olduğu Alihan (Agresivo - I Am That Chick / Closing Argument) rakiplerine adeta ders verdi ve starttan itibaren galibiyete uzanan at oldu. 7 yaşındaki doru erkek safkan, bu galibiyetle birlikte 10. açık koşu zaferini ve toplamda 16. galibiyetini elde etmiş oldu.

Cengiz Güray yetiştirmesi ve Şükrü Çelik antrenörlüğünde koşan Alihan, 1.22.88'lik derecesiyle rakiblerini geride bırakarak beyaz bayrak ayna yapmayı başardı. Farklar ise 1 Boy - 1,5 Boy - 3,5 Boy - 1 Boy şeklinde gerçekleşti.

Merhum Ali Doğan Ünlü'yü anmak için bir araya gelen atseverler, bu anlamlı yarışa büyük ilgi gösterdi. Koşunun ardından düzenlenen törende ise kazanan safkanın sahibi Ali Selimoğlu'na kupası, merhum Ali Doğan Ünlü'nün torunu Pelin Zeynep Bekin Sarıkaya tarafından takdim edildi. Torunu Eren Bekin ise kazanan safkanın antrenörü Şükrü Çelik'e, kızı Elif Ünlü ise jokeyi Akın Sözen'e ödüllerini verdi.

Törene eski Başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin, Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, Asli Üyelerimiz Can N. Güven ve Sadrettin R.G. Atığ ile davetliler de katıldı.

Ali Doğan Ünlü Koşusu Sonuçları:

    1. Alihan (Akın Sözen) - 1.22.88
    1. Captain Fantastic (Sadettin Boyraz) - 1 Boy
    1. Emil Kurjak (Mustafa Çiçek) - 1,5 Boy
    1. İshakhan (Özcan Yıldırım) - 3,5 Boy
    1. Kayı Beyi (Nevzat Avci) - 1 Boy

Alihan Hakkında:

2017 doğumlu Alihan, Agresivo ve I Am That Chick / Closing Argument kısralarının bir araya gelmesiyle dünyaya geldi. Cengiz Güray yetiştirmesi olan safkan, Şükrü Çelik antrenörlüğünde koşuyor. 16 startın 10'unu kazanan Alihan, toplamda 4.573.400 TL ödül kazandı.

Ali Doğan Ünlü Anısına:

Eski Başkanlarımızdan merhum Ali Doğan Ünlü, Türk atçılığına önemli katkılarda bulunmuştur. Onun anısına düzenlenen bu anlamlı koşu, her sene atseverleri bir araya getirmeye devam ediyor.

Ali Doğan Ünlü

1933 yılında Ankara’da doğan Ali Doğan Ünlü, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Bankacılık Bölümü'nden mezun oldu. İş hayatına bankacılık sektöründe çalışarak başlayan Ünlü, Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nda Genel Müdür olarak görev yaptı. Uzun yıllar At sahipliği ve yetiştiricilik de yapan Ünlü, 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Çeşitli dönemlerde Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurullarında görev aldı. 1995 yılında ise Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı’na seçilen Ünlü, Maltepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yaptı. 2013 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Ali Doğan Ünlü’yü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kaynak: https://www.tjk.org/TR/YarisSever/News/Page/47163

Post a Comment

Daha yeni Daha eski